בשלב המתקדם של CKD 3b, 4) ו-5) תפקוד הכליות יורד באופן חמור. עקב הירידה ביכולת הכליות לבצע את כל תפקידיהן החשובים, מים עודפים ומוצרי פסולת מצטברים בדם. תופעה זו נקראת אורמיה.
בשלב מתקדם זה של CKD, חשוב לעשות הכול כדי להאט את ההתקדמות של המחלה למצב של כשל כליות מוחלט. אם הכליות מפסיקות לתפקד, כלומר אם תפקוד הכליות יורד לפחות מכ-10 עד 15 אחוז של תפקוד כליות תקין, יש להחליף את התפקוד החסר באמצעות דיאליזה או השתלת כליה. ה-GFR המדויק שבו יש להתחיל בדיאליזה תלוי בגורמים רבים (כגון מחלת כליות בסיסית, תת-תזונה, תסמיני אורמיה וכו'). פעל בהתאם לעצת הרופא שלך.
CKD שלב 3b
CKD שלב 3 מחולק לשלב 3a ולשלב 3b. שלב 3b משתייך לשלב המתקדם של CKD. לאדם עם CKD שלב 3b יש נזק קל לכליות וה-GFR הוא ברמה של 30-44 מ"ל/דק'.
תסמינים נפוצים שעשויים להופיע בשלב CKD זה יכולים לכלול ספירת דם נמוכה, תת-תזונה, כאבי עצמות, עקצוצים או חוסר תחושה עצבית, קשיי ריכוז ותחושה כללית ירודה.
CKD שלב 4
ב-CKD שלב 4, יש נזק מתקדם לכליות שמוביל ל-GFR של 15-30 מ"ל/דק' בלבד. בנוסף לתסמינים שאוזכרו קודם, כמה מהתסמינים הנפוצים ביותר ב-CKD שלב 4 הם מחלת עצמות, רגליים חסרות מנוחה, עור מגורה ואנמיה. המשמעות של אנמיה היא שיש לך חוסר בתאי דם אדומים, דבר שעלול לגרום לעייפות, קשיי ריכוז, אבדן תיאבון, נפיחות, במיוחד ברגליים וסביב העיניים, קוצר נשימה ועור חיוור.
CKD שלב 5
לאדם עם CKD שלב 5 יש נזק לכליות שמוביל ל-GFR נמוך של 15 מ"ל/דק' או פחות. הכליות אבדו כמעט את כל היכולת לפעול ביעילות. בסופו של דבר, מחלת הכליות הורידה את תפקודי הכליות לרמה שבה יש צורך בטיפול חלופי.